Jelske Smolders Schilderijen | BIOGRAFIE
persoonlijke kunst, schilderij, acryl, canvas, Jelske Smolders, kunst, Eindhoven, cadeau, relatiegeschenk
21993
page-template-default,page,page-id-21993,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

BIOGRAFIE

Ik ben Jelske Camps-Smolders (1983), wonend in Eindhoven.

 

Op 5 jarige leeftijd wilde ik alles ‘mooier’ maken op de kleuterschool, sloeg het liefst alle speelhoeken over om te kunnen schilderen in mijn vaders veel te grote overhemd en kleurde met lippenstift op het behang.

 

Deze fase ging over in nateken-drift, zo realistisch mogelijk. Tekenen bleef alle schooljaren mijn favoriete vak met nog altijd de voorkeur voor verf en kwasten.

 

Na mijn VWO studie en opleiding marketing & communicatie ben ik autonome kunsten gaan studeren aan de academie Sint Joost in ‘s-Hertogenbosch. Naast schilderkunst had ik een vergelijkbare liefde; dansen.

 

In 2006 startte ik mijn eigen dansschool voor streetdance en hiphop. Maar ook daarnaast hield ik me nog steeds bezig met schilderkunst.

Ik wilde niet meer uitgekeken raken op een schilderij, maar elke keer weer nieuwe dingen ontdekken op hetzelfde doek. Een verhaal verscholen achter de verfstreken.

De eerste jaren na de academie ben ik veel gaan experimenteren met verf, kopieën en materialen. Zo kwam ik tot de conclusie dat ik snel op kunst uitgekeken raakte en onderzocht wat dit veroorzaakte.

 

De verbeelding… deze was weg. Figuren, objecten, natuur, alles was op een of andere manier bepaald, het verhaal was alleen anders.

 

Ik wilde niet meer uitgekeken raken op een schilderij, maar elke keer weer nieuwe dingen ontdekken op hetzelfde doek. Daaruit is mijn stijl geboren. Een verhaal verscholen achter de verfstreken.

 

De afgelopen zeven jaar ben ik steeds meer met acrylverf en diverse materiaalcombinaties gaan werken. Een manier van werken waar ik me helemaal in kan vinden en waarin ik wil blijven experimenteren. Mijn creaties op doek zijn een expressie van een momentopname van mijn gevoel, geschilderd over een verhaal of thema.

 

JELSKE SMOLDERS